Les masies de Cerdanyola

,
Les masies de Cerdanyola

Els dies 12 i 13 de febrer els alumnes de tercer van fer una sortida per
Cerdanyola que estava destinada a conèixer una part important de la història de la nostra ciutat, les masies on vivien els habitants fa molts anys.
De totes elles els van explicar l’origen del nom i com era la família que les habitava.
De les tres que van visitar, la primera va ser la de Can Xarau. La visita es va fer més llarga perquè van analitzar totes les parts de la masia i els trets més característics: la façana, les finestres, els estables, els rellotges de
Sol, els pous, les portes, etc. Aquesta masia encara estava habitada i tot el jardí estava molt ben conservat pels propietaris, donava goig de veure!! Per fer la segona visita de les tres programades van haver de caminar una mica.
Parlem de la masia de Can Cordelles. Aquesta masia els va impressionar molt per dos  aspectes: era molt gran i no l’habitava ningú des de feia molts anys i això li donava un aspecte misteriós. A més els van explicar la llegenda sobre unes aparicions misterioses que, deien, es donaven a la part alta de la 
masia. Això els va deixar amb la boca oberta, i quan marxaven tots miraven
cap a les finestres de les golfes a veure si veien alguna cosa! Abans de fer
l’última visita van esmorzar i jugar una estona per recuperar energies al
Parc Cordelles.
L’ última masia que van visitar va ser la de Can Serraparera. Allà van poder
veure com s’havia adaptat l’antiga masia per fer un centre on les  persones que vulguin poden aprendre un ofici (fusteria, construcció...). També van poder veure ànecs i oques a una bassa que tenien.
Aquí va acabar la visita, poc a poc han tornar a l’escola, una mica cansats de tot el dia recorrent els carrers de la nostra ciutat i coneixent-la una mica més.

(Si voleu veure més fotos: Bloc Cicle Mitjà)
Editat per: Sabrin Martínez Souna

Editat per :